Muutama viikko sitten hehkuttamaani junamatkailua on tarjolla myös kaupallisilla matkatoimistoilla, ainakin Ruotsin Fritidsresor mainostaa uutuutena Blue Trainia:

Vår nyhet tar dig med en miljövänlig tågresa Malmö Central–Verona t/r till Gardasjön vid Alpernas fot. Du reser i själens eget tempo genom Europa och blir först med något helt nytt – tågcharter!

Jonkinlaista renessanssia voi ennustaa perinteistä palvelua ja suunniteltuja kokonaisuuksia tarjoaville matkatoimistoille. Totta on että verkosta saa niin matkat kuin majoituksetkin helposti ja edullisesti, mutta ei välttämättä ihan huoletta. Esimerkiksi Hotels.comista löytyy halpoja hotelleita, mutta toisin kuin joissain varauspalveluissa, yöpymismaksu veloitetaan kortilta heti varausta tehtäessä. Toki sen voi perua, mutta tietyillä ehdoilla. Ja entä jos tulee ongelmia – käyttöehtojen lukeminen ei varsinaisesti mieltä rauhoita:

—Kun käytät verkkosivustoa tai teet varauksen sen kautta, hyväksyt, että tätä sopimusta ja kaikkia Sinun ja yhtiön tai sen tytäryhtiöiden välisiä kiistoja säätelevät Texasin osavaltion lait riippumatta lakien määrittelemien konfliktien lähtökohdista. Täten hyväksyt sen, että kaikki erimielisyydet, jotka koskevat meidän kauttamme tekemiäsi hotellivarauksia tai tämän verkkosivuston käyttöä tai jotka liittyvät niihin, ratkaistaan Sinun ja yhtiön välillä sitovasti välimiesmenettelyllä, ellei niitä saada sovittua sovittelemalla, American Arbitration Associationin kaupallisten säädösten alaisuudessa. Välimiesmenettelyn paikka on Dallas County, Texas. —

Huh, Texasissa lienee kuolemantuomio voimassa… Vielä epäilyttävämmäksi touhu muuttuu kun lukee käyttöehtoja eteenpäin:

Tässä mainitut yritysten, tuotteiden, henkilöiden, hahmojen ja/tai tietojen nimet eivät edusta mitään todellista henkilöä, yritystä, tuotetta tai tapahtumaa. Kaikki oikeudet, joita ei ole tässä erikseen mainittu, pidätetään.

Siis mikään juuri mainittu ei edusta mitään todellista… Turvallista matkaa siis, tämän Kulutusjuhla-blogimaisen merkinnän siivittämänä. /ts

Mainokset