Kulttuurit kohtaavat Kaisaniemen puistossa tänä viikonloppuna – vaan jos haluaa  tuntea toisenlaista yhteisyyttä muun maailman kanssa, kannattaa mennä Bodypump-tunnille. Sen voisi varmaan määritellä ohjatuksi, musiikin tahdissa tapahtuvaksi kuntosaliharjoitteluksi. Eli tunnelma on yhdistelmä ala-asteen kuntopiiriä, sulkeisharjoituksia ja Eurodance-musiikkivideota.  Pirullisuudessaan tehokasta urheilua, näin parin kokeilukerran perusteella.

Merkittävää hommassa on sen organisointi. Kyseessä ei ole mikä tahansa jumppatuokio, vaan uusi-seelantilaisen Leslie ”Les” Roy Millsin luoma kuntoiluimperiumi, johon kuuluu erilaisia ohjattuja, musiikin säestyksellä tapahtuvia tunteja. Näitä vedetään firman kotisivujen mukaan yli 10 000 kuntosalilla ympäri maailmaa ja niihin osallistuu neljä miljoonaa ihmistä joka viikko. Joka kolmas kuukausi Päämajassa kehitetään uudet liikkeet – lihasryhmien harjoittaminen tapahtuu aina samassa järjestyksessä – ja uudet musiikit – yksi kappale per lihasryhmä. DVD:lle kuvattu tunti musiikin ja koreografian kera lähetetään lisenssisaleille ympäri maailmaa, ja lopputuloksena Dakarissa, Äänekoskella ja Nizni Novgorodissa sijaitsevilla lisenssisaleilla vedetään tunnit samaan malliin. Mc Jumppa siis.

Ei ilmiön globaaliutta silti kannata yliarvioida – kyseessä on kuitenkin suppean ja  heterogeenisen porukan alakulttuuri. Jotain häiritsevän kiehtovaa tuollaisessa massaliikunta-konseptissa kuitenkin on. Ja kiinnostuneille tiedoksi, että tuntien musiikkilistatkin toki löytyvät verkosta. /ts

Mainokset