Sitä mietin kun kirjaan She´s Such a Geek – "Women write about science, technology & other nerdy stuff" – liittyen Inkling Magazine järjesti giikkityttöjen valokuvakilpailun, josta voi päätellä että giikeiksi itsensä lukevat teknisten ja luonnontieteellisten alojen ihmiset.

Geekkiähän käytetään nerdin eli nörtin "innokas tietokoneiden harrastaja" synonyyminä, mutta laajemmassa merkityksessä: "Erikoinen ja hieman hassu ihminen, jolla on jokin erityinen harrastus (usein tekniikkaan liittyvä). Negatiivinen ilmaisu, joka tarkoittaa lievästi epäsosiaalista mutta usein kuitenkin älykästä henkilöä. Positiivisempi ilmaisu kuin friikki." (lähde: Wikisanakirja http://fi.wiktionary.org/wiki/giikki)

Eli humanistit käyvät mainiosti giikeistä, miettikää vaikka jotain… arkeologeja! Hienoa tuossa giikki-ilmiössä on perinteisesti sosiaalisesti väheksyttyjen piirteiden kääntäminen eduksi ja vaikkapa seksikkyydeksi.

Laitetaan peliin myös mieskomeutta: Fredblomberg.com. Etsii muuten tyttöystävää… mutta kukakohan nuo kaikki kuvat on ottanut? /ts

Mainokset