Heikot signaalit -blogissa kirjoitettiin taannoin "tulevaisuusikkunasta", eli näytöistä, joissa pyörii slideshowna visuaalisia heikkoja signaaleja esim. yrityksen kahvitilassa. Populaari-blogi nimittää itseään tulevaisuusikkuna-skenaarioon viitaten menneisyystoimittajaksi. Inspiroivia ajatuksia.

Vaikka historiantutkimuksessa katse on menneessä ajassa, voi näkökulmana olla myös innovaatiot ja niiden liikkuminen. Kiinnostavaa on myös poimia ympäriltään myös esineitä, jotka ovat edelleen käytössä vaikka selvästi ovat jo eilisen innovaatioita joille olisi kenties parempiakin korvikkeita. Esimerkiksi alla oleva kalenteri:

Kalenteri

Ihan sairaan kätevä! Siinä on koko konttorin väki ja näkyvillä on neljännesvuosi. Värisymbolein on erotettu, onko henkilö virkamatkalla, lomalla, sairaana vai virkavapaalla. Kalenteri kertoo paljon ja näyttääkin omalla tavallaan… hienolta. Kaikki tietysti ymmärtävät mitä rajoitteita tuollaisen kalenterin käytössä on, mutta silti siinä on pitäydytty eikä vaihdettu esimerkiksi Outlookin sähköiseen kalenteriin. Kysymys kuuluukin, missä määrin se kertoo työvälineistä ja missä määrin niiden käyttäjien yhteisestä kulttuurista. /ts

Mainokset