Sijainti keskellä hämäläistä järvimaisemaaa Sääksmäen sillan kupeessa, modernistinen arkkitehtuuri ja perusarvoissa pitäytyvä ruokalista tekevät ravintola-kahvila Sääksmäen Sillasta yhden loma-Suomen ykköskohteista.

Ravintolan nykyinen sekava ilme ei pysty peittämään vaikutelmaa menneiden aikojen loistosta sekä kohteen merkityksestä valtatiekulttuurin ja vapaa-ajan autoilun monumenttina. Helsinki-Tampere moottoritiestä huolimatta tämä 3-tiellä sijaitseva perinteinen pysähdyspaikka kukoistaa edelleen.

Ravintolaa silmäillessä tuli mieleen kuinka sitä voisi kehittää. Sen voisi esimerkiksi entisöidä mahdollisimman alkuperäiseen asuunsa ja rakentaa ravintolasta hauska koko perheen nostaliginen retrokohde, onhan noita teemaravintoloita joka lähtöön. Toisenlainen lähestymistapa olisi sisustaa kohde yhdistellen vanhaa ja modernia, hankkia ravintolapäälliköksi helsinkiläinen Michelin-kokki ja rakentaa paikasta kansainvälinen gourmet- ja desingnravintola.

Todennäköisin tulevaisuus ravintolalla kuitenkin on, että se kehittyy luonnollista tietä ja kuluvat vuodet ja vaihtuvat trendit jättävät omat kerrostumansa ravintolaan. Onneksi tupakasta ja paistetusta ruuasta muodostuvaa ominaistuoksua lienee vaikea paikasta hävittää. /ts

Silta

 

Ruoka

Mainokset