Retroilu on kuulunut katumuotiin jo vuosien ajan. En halua olla kyyninen, retroilu on iloinen asia. Ovathan esimerkiksi uusvanhat lenkkitossut yli kolmekymppisen kansatieteilijän jaloissa iloinen asia. Niistä tulee käyttäjälleen nuorekas sekä trendikäs olo. Kaikki on mahdollista tossun käyttäjälle, ylipaino katoaa ajatuksista ja pään sisällä soivat viime vuosituhannen melodiat…Run DMC:n ”My Adidas” tai Blurin ”Trimm Trabb”… Keväällä olo on kevyt, vappukin lähestyy…ja askel ei paina!

Pohjoismaiden johtavan tavaratalon käytävillä liikkuessa silmiin osuu kuitenkin epäilyttävä tuote. Adidaksien liike pysähtyy. Hyllyllä on ylioppilaslakki valmiiksi kellastuneella sametilla! Mitä ihmettä, onko siinä tupakan tumppaamisesta aiheutuneita mustumia? Onko siihen kirjoitettu jo valmiiksi jotakin hävytöntä kuulakärkikynällä? Löytyisiköhän samasta hyllystä kansakunnan toivoille lakki, jolla on jo etukäteen pyyhitty puhtaaksi kapakan pöytä – tai wannabe 70-lukulaisille valmiiksi punaiseksi värjätty malli?

Vierailu ”Suomen Ateenassa” sijaitsevan päähinevalmistajan kotisivuille antaa tuotteesta lisätietoa: ”Tämä lakki sopii hyvin aikuislukiolaisille ja niille aikuisille joiden yo-tutkinnosta on kulunut paljon aikaa ja vanha lakki on liian pieni tai kadonnut ja uusi lakki tuntuu liian kirkkaalta”.

No huh huh.

MT

Mainokset