Desktopilta ei sitten kannata kysellä vuotuisjuhlaperinteistä. Tällaisen Tunnetko pääsiäisperinteitä -testin tulos ei nimittäin mistään suosituksesta käy:

"Pääsiäistietoutesi on kohtalainen. Olet varmasti keskiverto
pääsiäisen viettäjä, jonka kodissa pääsiäinen näkyy jossakin määrin.
Mieti, voisitko tänä vuonna sisällyttää pääsiäiseen jonkin uuden
perinteen."

No shit. Minkähän "uuden perinteen sisällyttäisi" ensi pääsiäiseen? Ainakin se lasten piiskaaminen kuulosti mielenkiintoiselta.

Pääsiäislimppua marketissa maistattanut konsulentti muuten kertoi, että "tämä on se leipä, joka vaihtaa nimeään kaksi kertaa vuodessa". Aika loogista, sinänsä. Ja kyllähän perunasalaatti, nakit ja skumppa uppoavat yhtä lailla niin uutena vuotena kuin vappunakin.

Virastokulttuurin ilmenemismuotoja edustaa huhtikuulle ajoittuva epävirallinen lomakausi, joka perustuu siihen, että ainakin valtionhallinnossa ennen vappua pitää käyttää kaikki vuoden 2005 vielä pitämättömät lomapäivät pois. Koska monelta jää syystä tai toisesta lomien pitäminen viime tippaan, huhtikuussa moni joutuu pakkolomalle. Tosin lomat saatetaan pitää lähinnä vain paperilla ja työpaikalta koitetaan pysyä poissa, mutta ollaan kuitenkin puhelimen tai sähköpostin tavoitettavissa kotikonttorilla. Itse kyllä tapaan pitää pitää lomat aika etupainotteisesti, ei ole vielä jäänyt ylimääräisiä. /ts

Mainokset