Monien bloggareidenkin harrastamista meemeistä – "informaatiota, joka leviää viestinnän kulttuurievoluutiossa aivan kuten geenit leviävät biologisessa evoluutiossa" [Wikipedia] – oli juttu uudessa MikroBitissä [Verkko on meemien valtakunta, MikroBitti 3/2006]. Kirjoitus selvitti vihdoin minullekin, joka en ole istunut koko lapsuuttani tietokonepelien ääressä, mistä on peräisin esimerkiksi tämä "All your base are belong to us" -juttu. (Verkosta ja verkostoista kirjoitti Desktopillekin päätyneen "mitä sulla on päällä" -meemin valossa blogiinsa Petjä Jäppinenkin.)

Moniin meemeihin on kerääntynyt niin monia populaarikulttuurin kerroksia, että sitä useimmiten huomaa olevansa näistä jutuista täysin pihalla. Vanha. Ihan retro.

Useassa blogissa on meeminomaisesti linkitetty Hesarin kuolinaikalaskuriin. Itsekin aloin vastailemaan kysymyksiin, mutta pian tajusin, että elän niin terveellisesti, että ylitän todennäköisesti 75 vuoden keskiarvoisen elinikäodotuksen ja päädyn jonnekin Arvo Ylpön lukemiin. Ja tämä ajatus alkoi tympimään aika pahasti, joten lopetin testin täyttämisen. Elämä on kuitenkin liian lyhyt käytettäväksi meemeilyyn. Ja ikääntymisen huomaa muutenkin. Vai mistä kertoo se, että usein perjantai- ja lauantai-iltaisin joutuu sulkemaan Radio Helsingin, koska sieltä tulviva poppi suorastaan vaatii lähtemään baariin. Lue siinä nyt tyttärelle iltasatua kun radiossa joku renttu raakkuu, että "I’m feeling supersonic, Give me gin and tonic". /ts 

Mainokset