Poliitikot, kaupparatsut ja Jehovan todistajat kiertelevät mielellään kentällä. Eri alojen tutkijat viettävät aikaa niin ikään kentällä. Se on aina vähän aidompaa kuin omassa konttorissa istuskelu ja funtsailu. Kentällä nimittäin pääsee kosketuksiin ihmisten kanssa ja saa aidompia kokemuksia. Tutkijaa, joka ei kentällä kerää tutkimusaineistoa vaan tomuttaa arkistoaineistoa, pilkkataan nojatuoliantropologiksi. Nojatuolijehovista en tiedä.

Antropologiasta kiinnostuneille tässä linkki: Feldnotizen, "notes’n records from the field – and beyond".

Doria on tietokanta, joka sisältää korkeakoulujen digitaalisia aineistoja. Tällä hetkellä sen kautta pääsee selailemaan julkaisuja, opinnäytetöitä, Urho Kekkosen tuotantoa, Kansalliskirjaston digoituituja äänitteitä sekä Helsingin yliopiston kulttuurien tutkimuksen laitoksen tutkimusaineistoa, mm. kenttätyökurssien aineistoa, mikä tällä hetkellä näytti tarkoittavan lähinnä valokuvia. Tulevaisuudessa toivottavasti ääntä ja liikkuvaa kuvaakin. Mielellään myös paremmilla taustoittavilla tiedoilla varustettuina, nyt aineistojen konteksti jäi aika hämäräksi.

Alla kuva kentältä, Helsingin Ruskeasuolta osoitteesta Kytösuontie 20. Kuvassa Hernesaaren romu Oyn omistajat. Urbaania kenttätunnelmaa ihan parhaasta päästä. Kyseistä osoitetta ei enää olemassa, missähän päin rakennus on sijainnut? Samanniminen liike näemmä toimii nykyisin Tattarisuolla, onkohan samat ukot vielä puikoissa?

Ruskis2
[kuva suuressa koossa] /ts

Mainokset