Osoitteessa C64s.com on selaimen kautta pelattavissa vanhoja Commodore 64n pelejä (via Linko). Hyvä kattaus, mutta ainakin pari mittaamatonta kulttuurihistoriallista arvoa omaavaa teosta puuttuu kuitenkin joukosta. Nimittäin Raid Over Moscow ja Samantha Fox Strip Poker. Pelien tarkoitus käy hyvin ilmi niiden nimistä, siihen aikaan tietokonepelit olivat hyvin suoraviivaisia. Ja viattomia, se lisättäköön.

80-luku taisi olla muutenkin viattomuuden aikaa, mutta ei kulunut kauaa aikaa kun asiat kääntyivät päälaelleen. En tiedä, kumpi olisi silloin aikoinaan tuntunut todennäköisemmältä: se että valtio nimeltä Neuvostoliitto lakkaisi olemasta tai että Sam Fox olisikin oikeasti lesbo? Ja olisiko Samanthan riisuminen ja Kremlin pommittaminen ollut puoliksikaan yhtä kiihottavaa, jos tällaisesta mahdollisuudesta olisi ollut edes etäisesti tietoinen?

Joskus kuulemma voi joutua tilaan, jossa eletty elämä pyörii filmipätkänä silmien editse. Olisi aika huolestuttavaa, jos se näyttäisi tältä:

Square Samantha

Edit: Raid over Moscowhan oli se peli, jonka ulkopoliittiinen arveluttavuus johti eduskuntakyselyynkin [Tietokonepelit osana audiovisuaalisen kulttuurin moraalipaniikkia, Petri Saarikoski. Wider Screen 1-2/99].
/ts

Mainokset