Maailma ei ole oikeudenmukainen paikka. Jos olisi, Pete "Räkä" Malmin vuonna 1981 Johannan julkaisemasta artistin sukunimen mukaan nimetystä levystä olisi tullut myyntimenestys. Näin ei kuitenkaan käynyt, mutta onneksi Love Kustannus on julkaissut levyn uudelleen.

Levy on aika perinteistä poppia/rokkia, mutta ei suinkaan Suomi-sellaista, pikemminkin tulee mieleen ulkomaiset 70-luvun nimet. Levyn mukana tulevassa vihkosessa häntä verrataan Lou Reediin, Johnny Rotteniin, Bruce Springsteeniin, Rod Stewartiin ja Marc Bolaniin. Muun muassa.

Pete Malmillahan oli ennen soolouraansa legendaarinen Briard-yhtye Andy Mc Coyn kanssa. Muutenkin 70-luvun ja 80-luvun taite oli erittäin mielenkiintoista aikaa helsinkiläisessä pop-elämässä Kill Cityineen ja omituisine henkilöhahmoineen. Tätä aikaa kuvaa hienosti Clifetrsin biisi Hyvä Bore – "tsiigatkaa, joku heittää paskaa seinään, jotain tippuu, jotain tarttuu tapettiin" – jossa mainittiin tietysti Räkä Malmikin, jonka muistaakseni todettiin biisissä olevan Vanhalla pönttö sekaisin. Vai viitattiinkohan siinä Malmin pummauskykyihin… hmm. /ts

Mainokset