Gorillaz-bändi vierailee maailmankiertueensa yhteydessä Suomen Habbo Hotellissa torstaina 25.8. [ITviikon uutinen]. Ei tietenkään oikeasti, sillä Gorillaz on studioprojekti, jossa animaatiohahmot markkeeraavat yhtyeen jäseniä ja Habbo Hotelli on internetissä toimiva virtuaaliyhteisö, jossa teinit tapaavat, keskustelevat  ja pelaavat toistensa kanssa. Maailma on nykyään ihmeellinen paikka.

Olen tutustunut Habbo hotelliin vain pinnallisesti, joten nyt oli selvästi pienen kenttätyömatkan hetki. Kirjauduin Habboon, tein hahmon nimeltä Kustaa Vee ja vaatetin sen akateemikon arvolle sopivasti nahkakenkiin sekä harmaaseen pukuun. Aluksi menin kirjastoon ja kyselin lukusuosituksia, mutta kun kukaan ei oikein vastannut, siirryin Malja-baariin ja join tiikeribarbidrinkin. Oli aika lähteä radalle, menin Suosikki-huoneeseen, joka on "chillailumesta kaikille staroille" ja jonne Gorillazkin tulee. Kävelin keskelle huonetta, huusin "Twist and Shout" ja aloin vatkaamaan lannetta. Sain  seuraa jostain tytöstä, jonka kanssa diskosimme ja juttelimme niitä näitä. Lopuksi menin sivummalle istuskelemaan ("chillailemaan") ja joku tyyppi tuli kysymään neuvoa siitä, miten Habbossa pystyy vaihtamaan tavaroita. Vastasin, etten tiedä. Jäin itsekseni pohtimaan, pitäisikö investoida muutama Habbo-kolikko ja hankkia Habbo Hotellista Kustaa Veelle pieni huone tutkijankammioksi ja sisustaa se välttämättömillä toimistotarvikkeilla. Jätin ajatuksen hautumaan ja kävelytin hahmoni pois hotellista. Maailma on todellakin ihmeellinen paikka nykyään.

Ympäristöjärjestö Dodohan muuten palkitsi Habbo Hotelin äsken vuosikymmenen tärkeimmästä tahattomasta ympäristöteosta. Perusteena oli mm. nuorten kulutusvalintojen suuntaaminen aineettomaan kulutukseen [Dodon uutinen]. /ts

Mainokset