Aika moni. Tätä entisaikoina paastopäivien välissä syötyä tukevaa herkkua nautitaan tänäänkin esimerkiksi Keinutien ala-asteella Helsingissä, Kouvolan lounashallissa, Hämeenlinnan Norssissa, Seinäjoen Hotelli Fooningissa, Espoossa VTTn Sodexhossa ja Vaasan Mama´s Kitchenissä.

Oman ranskalaistaustaiseen ketjuun kuuluvan työpaikkaruokalani lounasvaihtoehdot ovat tänään kana tom yumkeittoa, artisokkasalaattia, lihamureketta sienisalaatilla, ratatouillea ja kerroskiisselia jälkiruoksi. Merde! Missä ovat hernari ja pannari? Gallialaiset Chiracin kätyrit rapauttavat suomalaista ruokakulttuuria sisältä päin. Itsekin tosin nautin hernerokkani ilman läskiä ja lihaa, mutta mieluiten myös ilman porkkanaa, naurista ja kesäkurpitsaa. Siis ihan vaan herneistä tehtynä – vihjeenä teille, arvoisat laitosruokaloiden kasvisruoista vastaavat. /ts

Mainokset