Trendwatching kutsuu meitä Generation C:ksi (C=content), Schizo-Janne kontenttisukupolveksi, mutta entä jos edustammekin lähinnä Copy-paste -sukupolvea?

Kopioi ja liitä – tuo yksinkertainen mutta vallankumouksellinen toiminto on tietoyhteiskuntamme kivijalka, joka pitää luovan luokan sisällöntuottaja-armeijan tulostavoitteissaan. Valitettavasti copypasten ansiosta joudumme kahlaamaan lävitse dokumentteja, jotka näyttävät päällisin puolin järkeviltä mutta joissa ei ole konkretiaa eikä sisältöä. Controlcee-controlvee onkin yleensä se pelastava työkalu tilanteessa, jossa pitää nopeasti tuottaa muodolliset vaatimukset täyttävää "sisältöä". Ja miksi uhrata aikaa ja vaivaa johonkin, joka kuitenkin hetken kuluttua hukkuu muun vanhentuneen informaation joukkoon.

Ehkä pitäisi jotenkin sertifioida omia tuotoksiaan tyyliin: "Sisältö 100% Aitoa Asiaa" tai "Sisältö 50% Kierrätettyä" tai "Sisältö 100% Paskaa Paketissa". Tai aloittaa kapina ja painaa copy-pasten sijaan deleteä – ja aloittaa Delete-sukupolven nousu… mutta tästä blogista en ajatellut deletoimista aloittaa!

Mainokset