Pinserin top-lista antaa osviittaa Suomen suosituimmista blogeista. Koska blogeja on listalla lähes 1500, vinkataan tässä muutamasta blogista, jotka eivät ole listakärjessä mutta muuten tsekkaamisen arvoisia:

Desktopin sukulaisia edustaa Memoria Volatilis, jonka painotus on viikinkiajassa ja keskiajassa, viimeisin merkintä kertoo vapun vieton historiasta. Blogiemme tiet tulevat todennäköisesti kohtaamaan monin paikoin!

Sedis on jo blogien establishmenttia, tulkoon kuitenkin mainituksi tässä sen ansiosta, että älysi antaa aikamoista kyytiä Hesarin käsittämättömälle pääkirjoitukselle Lallista.

Kirjastotäti raportoi kirjastoalasta, tähtitieteestä, tasa-arvosta ja yliopistohallinnosta, jotka kaikki Tädin elämässä näyttävät jotenkin lomittuvan yhteen.

Museopäiväkirjaa voi suositella kaikille ranskalaisesta maalaiselämästä sekä nukeista ja nalleista kiinnostuneille.

Tietoa bloggaamisen suhteesta muuhun journalismiin ja mediaan saa erinomaisesti toimitetusta Media=blogista.

Blogitutkimuksesta voi seurata jokseenkin reaaliaikaisesti Jere Majavan blogiaiheisen gradun edustymistä.

Loistava puhallus kertoo Lassi Kämärin samannimisen aforismikokoelman tarinan "digitaalipainon kohdusta halpakirjamyymälän alennushautaan". Jo nyt pelkästään blogin perusteella voi päätellä, ettei sen kirjan tarina oikeasti minnekään Kirjatorille pääty.

Tosikko luonnehtii blogiansa lauseella "infantiilia itsetutkiskelua ynnä triviaaleja huomioita populaarikulttuurista". Ihmettelyn alla mm. suomalaisten tapa ilmoittaa työhakemuksissa erikseen "tulevansa hyvin toimeen ihmisten kanssa". Niinpä.

Ehkä häkellyttävin uusi löytö on Rupuranta, "periferian hilpeä dekadenssi", joka tekstein ja upein kuvin kertoo elämästä Porin saaristossa.

Mainokset