Helsingin yliopisto on julkaissut entisille opiskelijoille tarkoitetun verkkopalvelun, Alumniverkoston. Kyse on perinteisen yhdistysmuotoisen alumnitoiminnan uusi muoto, joka ei maksa mitään eikä sisällä velvoitteita. (tämäkö on yleinen trendi yhdistystoiminnassa muutenkin?)

Verkosto tarjoaa mahdollisuuden saada tietoa yliopiston tapahtumista ja kuulumisista sekä olla yhteydessä muiden verkostoon rekisteröityneiden kanssa. Hieno ajatus, usean vuoden tiiviin opiskelun jälkeen yhteys opiskelijoiden ja yliopiston välillä katkeaa  turhan helposti vaikka hyödynnettävää voisi olla molemmin puolin. Tämänkaltainen yhteistyö lienee myös yliopistojen ns. kolmannen tehtävän toteuttamista.

Konsepti on oikein hyvin suunniteltu, mutta palvelun tulevaisuuden kannalta kriittistä on tietenkin käyttäjän saama hyöty. Tietoa yliopiston toiminnasta saa ulkoisiltakin verkkosivuilta ja verkostoituminen ihmisten kanssa sillä perusteella, että he ovat sattuneet valmistumaan Helsingin yliopistosta tuntuu hiukka keinotekoiselta.

Toisaalta, alumniverkostoon voi perustaa ryhmiä tietyn teeman ympärille, ja toimivia saattavatkin olla tietyltä laitokselta valmistuneiden tai ainejärjestöjen seniorien omat verkostot. (Joskin omassa Nefa-Helsingissämme verkosto elää hyvin – kiitos vaan 35-vuotisjuhlista!)

Tällä hetkellä palveluun kirjautuneita on 732, joista 9 Kulttuurien tutkimuksen laitokselta. Palvelu tietää myös kertoa, että "Sinulla ei ole kontakteja" ja että "Sinulla ei ole tulevia kontaktipyyntöjä". Helvetti! Kuulostaa pahalta, pitäisikö huolestua? Ja verkostoitua?

Mainokset