Uusimmassa Ethnos-tiedotteessa kerrottiin Jyväskylässä keväällä pidetyistä kolmansista Kansatieteen päivistä. Kiintoisa oli lukea varsinkin professori Bo Lönnqvistin Kalsarikänni-luennon raporttia:

”Kalsarikännillä puolestaan on seuraa kaihtava luonne ja siinä vältellään hyvää pukeutumista. Molemmissa [Kauppakadun approbatur -opiskelijatapahtumassa ja Kalsarikännissä] on kyse arjesta, jonka alla on toinen arki, ja johon voidaan jättäytyä tapahtumaan liittyvän vaatetuksen avulla.” Voisiko sitä selvemmin enää sanoa?

Jos äskeinen edusti akateemisen maailman teoretisoivaa lähestymistapaa, seuraavassa Persemestari.com-saitti (älkää kysykö!) määrittelee saman ilmiön käytännönläheisemmin: ”Tuttu ja turvallinen ”minä ja sohva” -skenaario, joka rakentuu keskioluesta ja usein päämäärättömästä juopottelusta. Helppo ja halpa.”

Kansatieteellinen huomio: monet ovat tajunneet, että kesällä on mahdollisuus vetää kalsarikännit myös ravintolan terassilla. Sen verran ”arkisemmiksi” ovat ihmiset vaatetuksen suhteen jättäytyneet. Salihousut, suihkuläpyttimet & iso stobe – jee…?

Mainokset